06 april 2012

Gesignaleerd (119)

vers van het mes!

PETER ROBINSON - ZWANENZANG

Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt dinsdag 10 april de thriller 'Zwanenzang' van Peter Robinson. De bekende inspector Banks wordt opnieuw met een complexe zaak opgezadeld.

Op een avond in mei worden Alison Rothwell en haar moeder vastgebonden door twee gemaskerde mannen en wordt Keith Rothwell in zijn garage door zijn hoofd geschoten. Maar waarom? Dat is de vraag die inspecteur Banks moet beantwoorden als hij zijn onderzoek start naar de moord. Ogenschijnlijk lijken de Rothwells een gelukkige familie. Maar hoe meer Banks graaft in hun verleden, hoe meer vragen er worden opgeroepen. Wanneer Banks' oude partner Richard 'Dirty Dick' Burgess, die inmiddels werkt voor Scotland Yard, zich opeens meldt met nieuwe inzichten, neemt de zaak een onverwachte wending. Banks moet alles op alles zetten om de moordenaars een stap voor te blijven.

Peter Robinson werd geboren in Yorkshire, Engeland. Na zijn studie Engels aan de universiteit van Leeds verhuisde hij naar Canada, waar hij nog steeds woont. Zijn prijzenkast is goed gevuld. Met zijn boeken won hij tweemaal de Arthur Ellis Award. Peter Robinson won tevens de Macavity Award, de Dagger in the Library, de Deense Palle Rozenkrantz, de Grand Prix de Littérature Policière en de Martin Beck Award.

Peter Robinson - Zwanenzang. Uitgeverij A.W. Bruna, 272 pag., € 17,95. ISBN: 978 94 005 0119 5

Geen opmerkingen: