23 april 2012

Gesignaleerd 126 (nieuws, 2012)

vers van het mes!

BAANTJER INC. - MOORD AAN TAFEL

Bij uitgeverij De Fontein is het vierde deel verschenen in de Baantjer Inc.-reeks, 'Moord aan tafel'.

Een bekende antropoloog heeft zojuist een onderscheiding in ontvangst genomen en viert dit met vrienden en familie tijdens een etentje in een Amsterdams restaurant. Wanneer de man opstaat en het glas heft om een toost uit te brengen, zakt hij in elkaar. Pogingen om hem te reanimeren mislukken. Iedereen gaat uit van een hartaanval, totdat een van de aanwezigen iets op de grond ziet liggen naast het lijk: een pijltje uit een blaaspijpje.

Werk aan de winkel voor rechercheur Hendrick (met ceekaa) Zijlstra en zijn collega Oscar Graanoogst. Ondertussen begint op het bureau de krachtmeting tussen Zijlstra en Vera Keizer, met de oude De Cock als geïnteresseerde toeschouwer op de achtergrond.

Ed van Eeden schreef 'Moord aan tafel' in de traditie van schrijver Appie Baantjer (1924-2010). De naam Baantjer Inc. werd door de oud-rechercheur zelf bedacht.

Baantjer Inc. – Moord aan tafel. Uitgeverij De Fontein, € 9,95. ISBN 978 90 2612 982 7.

1 opmerking:

Jurgen zei

Vers van de mes? Nou nou dat valt wel mee hoor. Komkommertijd? In zou zeggen moord aan de tafel. Leuk boek, weer een beetje richting de echte Baantjer.