16 april 2012

Wordt verwacht 289 (nieuws, 2012)

CAPPUCCINO VERANDERT IN BLOEDGELD

Het heeft eventjes geduurd, maar het leidde uiteindelijk wel tot het gewenste resultaat. Reclameschrijver Edward Hendriks (Velp, 1975) begon in de zomer van 2010 met de verkoop van aandelen om de uitgave van zijn thriller 'Cappuccino na elven' te bewerkstelligen. Hij deed dat via TenPages.com, een website waarop aspirant-auteurs de eerste tien pagina's (of meer) van hun manuscript kunnen plaatsen.

Nadat alle tweeduizend aandelen à vijf euro per stuk waren verkocht, wist TenPages.com Hendriks onder te brengen bij Uitgeverij De Fontein. In september 2011 tekende hij een contract voor het publiceren van zijn debuutthriller. De prikkelende werktitel werd wel definitief veranderd in de weinig originele titel 'Bloedgeld' (al eerder gebruikt door Lee Child, T. Jefferson Parker, Brenda Novak en Gé Bosschee). Het boek ligt in juni 2012 in de winkels.

Tekstschrijver Wessel leeft van deadline naar deadline, vooral om deze te overschrijden. Hij houdt van zijn werk, maar nog meer van ‘la dolce vita’. Als de kans zich aandient, koopt hij samen met zijn vriendin Sanne een oude boerderij in een slaperig dorpje aan de Amalfitaanse kust in het zuiden van Italië.

Wanneer de verbouwing is afgerond, de opdrachten van klanten uitblijven en de bodem van de bankrekening in zicht komt, gaat hij zonder medeweten van zijn vriendin in op een lucratief aanbod van zijn Italiaanse huurder. Het enige wat hij hoeft te doen is het begeleiden van twee Nederlanders die tijdens het bloedhete middelpunt van de zomer voor zaken naar Napels komen.

Wat voor deal moet er eigenlijk worden gesloten? En is de mysterieuze Giorgio, die heimelijk naar Sanne lonkt, wel wie hij zegt dat hij is? De Italiaanse droom verandert al snel in een nachtmerrie als Wessel verstrikt raakt in het netwerk van de camorra. Hij krijgt nog eenmaal de kans een deadline te halen. Deze keer is het een zaak van leven of dood.

Hendriks is in het dagelijks leven freelance copywriter. Hij bestiert zijn eigen 'minireclamebureau': Doyoucopy. Daarnaast heeft hij een passie voor Italië en de Italiaanse cultuur. Hij is er meerdere keren geweest. In 2009 bracht de auteur zelfs een maand in Napels door om 'de vibrerende Zuid-Italiaanse cultuur op te snuiven'.

Andere nieuwe titels:

Steve Berry - 'De tombe van de keizer' (mei 2012). Held Cotton Malone ontvangt een anonieme brief met daarin een link naar een website. Op die site ziet hij dat een onbekende man een vrouw martelt. Zijn eis aan Malone: 'Bezorg mij het kunstwerk dat zij bij je in bewaring heeft gegeven'. Maar Malone heeft geen idee waar hij het over heeft.
Heather Gudenkauf - 'Broer' (mei 2012). Op de laatste dag voor de vakantie heeft een gewapende man een dorpsschool in gijzeling genomen. Door noodweer zijn de inwoners van het dorpje op zichzelf aangewezen om de dader onschadelijk te maken.
Peter Römer - 'Chantage' (juni 2012). Voor meer informatie klik hier.
Baantjer - 'De Cock en de onzichtbare moordenaar' (juni 2012). Wat bij Suzanne Vermeer kan, moet bij Baantjer ook kunnen, denkt De Fontein. Onder de merknaam Baantjer zet een andere, onbekende auteur de reeks met rechercheur De Cock voort. Over een dooie ritselaar en even levenloze kunstprofessor.
Elly Griffiths - 'Beenderhuis' (mei 2012, uitgeverij De Kern). Forensisch speurneus Ruth Galloway is op weg naar de opening van een middeleeuwse grafkist, maar vindt het lijk van de curator van het museum naast de kist. Vervolgens valt ook de eigenaar van het museum dood neer.
Katia Lief - 'Ik zal je vinden' (augustus 2012). Na de moord op haar man en kind heeft Karin Schaeffer eindelijk haar leven weer op orde. Ze is getrouwd met rechercheur Mac en ze hebben een zoontje. Wanneer Macs ouders worden overvallen en vermoord en Mac spoorloos verdwijnt, belandt Karin opnieuw in een nachtmerrie.
Jørgen Brekke - 'Genadeslag' (mei 2012). 1528: Een monnik bezoekt de Noorse plaats Bergen. Bij zijn vertrek heeft hij vele messen en mensenhuiden bij zich. 2010: Het lijk van een museumconservator wordt onthoofd gevonden in Richmond, Virginia. Kort daarna wordt er nóg een gevild lijk ontdekt, in Trondheim. Beide zaken lijken verband te houden met een eeuwenoud manuscript, geschreven op perkament van mensenhuid. Debuut van Noorse journalist.

Geen opmerkingen: