04 april 2012

Pseudoniemen (nieuws, 2012)

THIJSSEN WORDT MARX

Met 'Operatie Freeborn' stond hij nog als Roel Thijssen op de groslijst voor de Gouden Strop 2012. Maar een naamsverandering is nakende. Volgende maand verschijnt van deze thrillerauteur 'Het uur van de dode wolf' bij uitgeverij Marmer. Maar nu staat er geen Roel Thijssen op de cover, maar Peter Marx.

Het is het derde pseudoniem van deze auteur. Want eerder ging hij door het leven als Max Moragie. Niet zonder succes: in 2003 bereikte hij met 'Bezettingsgeld' de shortlist van de Gouden Strop.

In het echt luistert Marx, Thijssen dan wel Moragie naar de naam Jeroen Kuypers. Deze historicus en publicist is geboren (1962) en getogen in Soest, maar woont tegenwoordig afwisselend in België en Nederland. Hij werkt als journalist aan beide zijden van de grens en heeft de Belgische nationaliteit. Kuypers zat tweemaal in de jury van de Gouden Strop, waarvan een keer als voorzitter.

Peter Marx levert aan uitgeverij Marmer een serie thrillers over geheim agent Damian, een ongebonden freelancer die klussen opknapt voor Business Intelligence Service, een Europese geheime dienst. BIS wordt gefinancierd door multinationals met slechts één doel voor ogen: het voorkomen van oorlogen, opstanden en andere vormen van verregaande politieke onrust, zodat het in de Europese economie 'business as usual' blijft.

Geen opmerkingen: