03 april 2012

Wordt verwacht 286 (nieuws, 2012)

ALLEENSTAANDE MOEDER IN MAFFIAWERELD

Elk jaargetijde wordt weer een nieuw blik met Scandinavische misdaadschrijvers opengetrokken. Uitgeverij Cargo stelt ons deze zomer voor aan de Zweedse scriptschrijver Alexander Söderberg. Van zijn hand verschijnt in september 2012 'De vuurdoop', het eerste deel in - hoe kan het ook anders - een trilogie.

Als op de luchthaven van Stockholm een drugssmokkelaar wordt opgepakt, geeft deze onder dwang de naam van zijn opdrachtgever: Hector Guzman. Eindelijk is er een aanleiding een van de grote drugsbazen in Zweden op te pakken. Maar in de jacht op verder bewijsmateriaal tegen hem belandt Guzman in het ziekenhuis, waar hij bevriend raakt met Sophie Brinkmann.

Als alleenstaande moeder heeft Brinkmann al genoeg problemen aan haar hoofd, maar ze laat zich toch verleiden door deze intrigerende Spaanse man. Zich onbewust van Guzmans achtergrond wordt ze een pion in zijn maffiose wereld. Het politieteam probeert haar ondertussen informatie te ontfutselen over haar criminele partnere. Brinkmann leert dat ze alleen nog zichzelf kan vertrouwen.

Alexander Söderberg (Stockholm, 1970) schreef al vele scripts voor televisiefilms en -series. Hij maakte de televisiebewerkingen van de boeken van Camilla Läckberg en Åke Edwardson. Tijdens de Frankfurter Buchmesse 2011 was De vuurdoop een van de gewilde titels; het manuscript werd binnen één week aan meer dan 25 landen verkocht. (foto auteur: Malin Lauterbach)

Andere nieuwe titels:

Penny Hancock - 'Het huis aan de rivier' (augustus 2012). Op een namiddag opent Sonia de deur voor de 15-jarige Jez. Hij komt langs om wat muziek te lenen in het huis aan de Theems, dat eens haar ouderlijk huis was. Sonie laat hem binnen, maar besluit al snel dat ze hem niet meer laat gaan. Ze wordt overvallen door een obsessief verlangen om Jez te beschermen tegen de buitenwereld. Debuut van Britse orthopedagoge.
Donna Leon - 'Beestachtige zaken' (september 2012). De vondst van het lichaam van een man in een van de kanalen, leidt de Venetiaanse commissaris Brunetti naar een slachterij. Het onderzoek doet hem belanden in de wereld van de bio-industrie, waarna morele vraagstukken hem niet meer loslaten.
Julie Hastrup - 'Een doorn in het oog' (september 2012). Jaren geleden ontvluchtte Rebekka Holm haar geboortestad Ringkøbing om te ontsnappen aan haar verleden. Nu wordt ze als rechercheur weer teruggeroepen naar haar geboorteplaats om het onderzoek naar de moord op een jonge vrouw te leiden. Debuut van Deense radio- en televisiejournaliste (1968).
James Patterson - 'Moordweekend' (juni 2012). Abbie Elliott en haar beste vriendinnen dellen een presidentiële suite in een luxueus hotel in Monte Carlo. De volgende dag worden ze gearresteerd op verdenking van moord en belanden in een Franse gevangenis.
James Patterson & Maxine Paetro - 'Het elfde uur' (augustus 2012). Lindsay Boxer kan niet lang van haar zwangerschap genieten. Al haar tijd wordt opgeslokt door het onderzoek naar de moord op miljonair Chaz Smith.
David Peace - '1980' (juli 2012). Deel drie in The Red Riding Quartet. In de winter van 1980 maakt een beruchte seriemoordenaar die Engeland al jaren in zijn greep houdt, zijn dertiende slachtoffer. Constable Hunter probeert de moorden op te lossen, maar wordt daarbij steeds verder de wereld van corrupte politici en obsessies in gezogen.
Leif G.W. Persson - 'Het laatste woord' (september 2012). Lars Martin Johansson, gepensioneerd directeur van de Nationale Recherche Politie, heeft een beroerte gehad en is opgenomen in het ziekenhuis. In het ziekenhuis stuit hij onverwacht op nieuwe informatie over een oude, onopgeloste zaa: de verkrachting van en de moord op de negenjarige Yasmine Ermegan.
Karin Slaughter - 'Genadeloos' (juli 2012, imprint Slaughterhouse). Will Trent lijkt, gesterkt door zijn liefde voor Sara, eindelijk afscheid te kunnen nemen van zijn verleden. Maar wanneer Amanda Wagner hem bewust buiten het onderzoek naar de moord op een jonge studente houdt, ontdekt hij dat het verleden hem nooit met rust zal laten.

Geen opmerkingen: