18 april 2012

Aftrap (nieuws, 2012)

LITERAIRE RECHTBANK OORDEELT OVER 'BONITA AVENUE'

Op donderdag 31 mei vindt voor de 6de keer de Avond van het Spannende Boek plaats. Het evenement vormt de opening van de Maand van het Spannende Boek en is voor zowel schrijvers als lezers. De Avond opent traditiegetrouw met de uitreiking van de Schaduwprijs en De Gouden Strop. Eregast dit jaar is Simone van der Vlugt, die het geschenkboek voor de Maand, getiteld 'De ooggetuige', schreef. Het kwaad in jezelf is het thema van Juni – Maand van het Spannende Boek.

Na de uitreiking van De Gouden Strop zal volgens de organiserende stichting CPNB de Avond losbarsten in de verschillende zalen van Felix Meritis. Maar het is een programma met weinig verrassingen. Wim Brands voelt Simone van der Vlugt aan de tand over 'De ooggetuige'. De Zweed Micael Dahlén schreef het boek 'Monster' en spreekt over zijn ontmoetingen met massamoordenaars als Charles Manson.

Forensisch psychiater Antoine de Kom schreef 'Het misdadige brein' en praat over het kwaad in jezelf met filosoof en ex-crimineel Rein Gerritsen. De Literaire Rechtbank buigt zich dit jaar over 'Bonita Avenue' van Peter Buwalda. En wie zelf een thriller wil schrijven kan terecht bij Judith Visser en Alex van Galen voor een schrijfworkshop. Originele, nieuwe programma-ideeën zitten er vooralsnog niet tussen.

(Voor kaartverkoop en programma: www.spannendboek.nl)

Geen opmerkingen: