13 april 2012

Kans (nieuws, 2012)

WILLIAM BOYD VERGAART 'LICENCE TO THRILL'

De Britse schrijver William Boyd gaat het nieuwe officiële vervolg op de verhalen van James Bond schrijven. Hij liet deze week via uitgever HarperCollins weten de fictieve spion terug te willen brengen naar zijn oorspronkelijke setting in de late jaren zestig.

De titel van het nieuwe boek over 007 is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat het in de herfst van 2013, zestig jaar na het verschijnen van het eerste Bond-avontuur 'Casino Royale', moet verschijnen. Boyd wil het verhaal baseren op de 'klassieke Bond'. Tot nu toe was de auteur bekend van zijn boeken 'Rusteloos' en 'Donderwolken'. Zijn roman 'An Ice-Cream War' (1982) haalde de shortlist van de Booker Prize.

Boyd is niet de eerste schrijver die een nieuw verhaal mag verzinnen over de geheim agent, een creatie van Ian Fleming. Auteurs als Sebastian Faulks en de Amerikaan Jeffery Deaver gingen hem voor. Zij kregen net als Boyd toestemming van de erven Fleming om de officiële vervolgboeken te schrijven. Boyd zei dat hij de uitnodiging om de thriller te schrijven 'meteen' had geaccepteerd. ,,Het is een kans die je maar een keer in je leven krijgt.''

(Bron: BBC, foto auteur: Trevor Leighton)

Geen opmerkingen: