06 april 2012

Gesignaleerd (120)

vers van het mes!

HJORTH ROSENFELDT - DE DISCIPEL

Bij uitgeverij Cargo is deze week verschenen 'De discipel', de tweede thriller van het Zweedse duo Hjorth Rosenfeldt.

Vijftien jaar nadat seriemoordenaar Edward Hinde door toedoen van psycholoog Sebastian Bergman achter de tralies belandde, worden in de omgeving van Stockholm de lichamen van enkele vrouwen gevonden. Ze zijn vermoord op een gewelddadige wijze, die tot in detail overeenkomt met de werkwijze van Hinde, maar hij zit nog steeds in de gevangenis.

Sebastian Bergman neemt met beide handen het aanbod aan om bij het onderzoek te worden betrokken. Zijn kennis rond de oude zaak is voor het politieteam meer dan bruikbaar, en het onderzoek biedt hem bovendien de mogelijkheid om bij zijn biologische dochter in de buurt te zijn. Al snel blijken de moorden inderdaad met elkaar te maken te hebben – en met Bergman zelf, op een manier die hij zich nooit had kunnen voorstellen.

Michael Hjorth (Visby, 1963) is mede-eigenaar van een Zweedse productiemaatschappij voor televisie, film en theater. Hans Rosenfeldt (Borås, 1964) is acteur, toneelschrijver en presentator. Hjorth & Rosenfeldt bundelden hun kwaliteiten en schreven het thrillerdebuut 'Wat verborgen is'. Dit debuut en 'De discipel' zijn als televisieserie verfilmd en leverbaar op dvd.

Hjorth Rosenfeldt - De discipel. Vertaling: Geri de Boer. Uitgeverij Cargo, 480 pag., € 19,90. ISBN 978 90 234 7040 3

Geen opmerkingen: