16 april 2012

Gesignaleerd (123)

vers van het mes!

MISCHA HILLER - OP DE HIELEN

Bij uitgeverij Nieuw Amsterdam is verschenen 'Op de hielen' van Mischa Hiller, een thriller met het Palestijns-Israëlisch conflict als decor.

Michel is een geheime PLO-agent in Londen die zich voordoet als student. Van zijn mentor krijgt hij de opdracht een locatie te vinden voor geheime Palestijns-Israëlische besprekingen. Maar zijn buurmeisje Helen, een verboden vrucht in zijn clandestiene wereld, leidt hem af.

Michel wordt gedwongen tot vluchten als hij een pakje toegestopt krijgt dat te maken heeft met een moordaanslag in Berlijn, een pakje dat zowel de Israëli's als de Palestijnen dolgraag in handen willen krijgen. Overal – van de straten van Londen, Cambridge en Berlijn tot de meest afgelegen oorden in Schotland – moet Michel met zijn KGB-training en Helens hulp zijn achtervolgers één stap voor zien te blijven.

Mischa Hiller werd in 1962 in Engeland geboren en groeide op in Londen, Dar-es-Salaam en Beiroet. Hij schreef de roman 'Sabra Zoo'. In 2009 won hij met een omwerking van dat boek de scenariowedstrijd van het European Independant Film Festival.

Mischa Hiller - Op de hielen. Vertaling: Jacques Meerman. Uitgeverij Nieuw Amsterdam, 319 pag., € 18,95. ISBN: 9789046812419

Geen opmerkingen: