19 oktober 2011

Guur sprookje (nieuws, 2011)

ISA HOES IN NICCI FRENCH-THRILLER

Actrice Isa Hoes gaat volgend theaterseizoen de hoofdrol spelen in het toneelstuk 'Verlies'. Het stuk is gebaseerd op de gelijknamige thriller van schrijversechtpaar Nicci French, zo heeft producent KP Theaterproducties laten weten. De toneelbewerking van 'Verlies' is in handen van Léon van der Sanden. Hij tekende eerder voor 'De Avonden' en 'De Gelukkige Huisvrouw'. Naast Hoes zullen Ad Knippels ('Ciske de Rat' en 'Mamma Mia') en Irma Hartog (televisieserie 'IC') in het stuk te zien zijn.

Nicci French schreef de novelle 'Verlies' op uitnodiging van de Stichting CPNB voor de Maand van het Spannende Boek 2002. Het is een beklemmend verhaal over het echtpaar Rick en Stella, ouders van twee kinderen, die hun vijfjarige zoontje verliezen bij een ongeluk.

,,Het is een guur sprookje'', zei Nicci Gerrard destijds over het verhaal. ,,Een van de moeilijkste onderwerpen om over te schrijven is de dood van een kind. Zeker als je zelf een ouder bent. Het is te pijnlijk om daar aan te denken. Maar op hetzelfde moment dat we dachten 'we kunnen er niet over schrijven', besloten we het toch te doen.''

Geen opmerkingen: