31 oktober 2011

Gesignaleerd 82 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

HÅKAN NESSER - DE STILTE NA SARAH

Bij uitgeverij De Geus verschijnt dinsdag 1 november 'De stilte na Sarah', een nieuwe thriller van de Zweedse auteur Håkan Nesser.

Erik Steinbeck en zijn vrouw Winnie Mason zijn verhuisd naar Carmine Street in York nadat hun dochtertje Sarah ontvoerd is. Hij is een schrijver die al jaren geen roman meer heeft kunnen schrijven. Zij is een beeldend kunstenaar die alleen nog maar in staat is het moment van de ontvoering te schilderen.

Terwijl Erik probeert te accepteren dat Sarah dood is, beweert Winnie dat ze nog leeft.

Dan gebeuren er vreemde dingen. Wat doet Winnie op straat en waarom ontkent ze dat ze daar was? Waarom wordt ze voor iemand anders aangezien? Erik blijft achter met veel vragen en gaat op zoek naar de antwoorden.

Håkan Nesser (1950) debuteerde met de thriller 'Het grofmazige net', die uitgeroepen werd tot Beste Misdaaddebuut van 1993. De opvolger, 'Het vierde offer', werd de Beste Zweedse Misdaadroman van 1994. Dit gebeurde in 1995 opnieuw met Nessers derde detective, 'De terugkeer'. Verder verschenen 'De vrouw met de moedervlek', 'De commissaris en het zwijgen', 'De zaak van Münster', de spannende novelle 'Valse vriendinnen' en de roman 'De zomer van Kim Novak' in vertaling. Hij is vooral bekend van de reeks met commissaris Van Veeteren, die ook verfilmd werd. Nessers boeken worden in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Håkan Nesser - De stilte na Sarah. Vertaling: Ydelet Westra. Uitgeverij De Geus, 249 pag., € 18,90. ISBN: 9789044518870

Geen opmerkingen: