11 oktober 2011

Weelde aan intriges (nieuws, 2011)

MILLENNIUMTRILOGIE VERSTRIPT

De Belgische uitgeverij Dupuis zal de Millenniumtrilogie van Stieg Larsson in de vorm van negen stripalbums uit gaan geven.

De Zweedse schrijver schreef met zijn trilogie één van de grootste bestsellersuccessen van de laatste jaren. Van deze trilogie bestaande uit de boeken 'Mannen die vrouwen haten', 'De vrouw die met vuur speelde' en 'Gerechtigheid' werden wereldwijd al meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht. De trilogie werd al verfilmd en bewerkt voor televisie.

De Millenniumversie in negen stripalbums 'vrijwaart de weelde aan intriges', stelt Dupuis. Het eerste album zal eind 2012 verschijnen. Aanvankelijk alleen in het Frans, maar over een Nederlandstalige versie wordt nagedacht.

,,De knoop is nog niet doorgehakt'', zei Tom Vanhoren namens Ballon Media, dat de Nederlandstalige albums van onder meer Dupuis verdeelt. ,,Het project is lopende en we volgen het met meer dan gezonde aandacht.''

Het tekenwerk werd toevertrouwd aan de Spanjaard José Homs en de bewerking van het scenario aan de Belg Sylvain Runberg. ,,Stieg heeft altijd van strips gehouden en hij zou erg enthousiast zijn over het idee dat zijn romanfiguren tot leven worden gewekt in een stripverhaal'', verklaarde zijn jongere broer Joakim Larsson tegenover Dupuis.

(Bron: Knack)

2 opmerkingen:

Guido Huisintveld zei

Nu nog het videospelletje....

Martin JidW zei

En puzzels, behang, dekbedovertrekken, agenda's, koffiemokken.....