07 oktober 2011

Gesignaleerd 67 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

ROBIN COOK - DNA

Bij uitgeverij A.W. Bruna is vandaag verschenen: 'DNA', een nieuwe medische thriller van Robin Cook.

Het zoontje van forensisch pathologen Laurie Montgomery en Jack Stapleton lijkt na lange tijd ernstig ziek te zijn geweest minder last te hebben van ziekteverschijnselen. Laurie pakt haar werk weer op. Ze wordt meteen geconfronteerd met een complexe en, zo blijkt, gevaarlijke zaak.

Wanneer het lichaam wordt gevonden van Satoshi Machita, een Japanse topwetenschapper op het gebied van stamceltechnologie, moet Laurie bepalen of hij een natuurlijke dood is gestorven. De resultaten van de lijkschouwing geven echter geen uitsluitsel over zijn doodsoorzaak en hoewel het erop lijkt dat hij is vergiftigd, levert het toxicologisch onderzoek daarvoor geen bewijs.

Lauries collega's reageren vol twijfel op haar theorie dat Machita is vermoord, maar met haar vastberadenheid weet ze haar echtgenoot te overtuigen. Het spoor leidt hen naar een groot farmaceutisch bedrijf dat bezig is met stamcelonderzoek. Jack en Laurie zetten alles op alles om de waarheid te achterhalen, maar raken verstrikt in een levensgevaarlijk web van biotechspionage en Japanse maffia.

Robin Cook heeft gestudeerd aan de Colombia University Medical School en op Harvard. Met zijn debuut Coma introduceerde hij een nieuw genre: de medische thriller. Zijn boeken gaan altijd over actuele medische onderwerpen, zoals orgaandonatie, experimenten op mensen, de financiering van onderzoek, medische wanpraktijken, genetische manipulatie en drugsonderzoek.

Robin Cook - DNA. Uitgeverij A.W. Bruna, 357 pag., € 19,95. ISBN 9789022997161

Geen opmerkingen: