11 oktober 2011

Gesignaleerd 70 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

LUCA DI FULVIO - DE TRAP NAAR DIONYSOS

Bij uitgeverij Karakter is verschenen 'De trap naar Dionysos', na 'De Tinseltown-maffia' de tweede thriller van Luca Di Fulvio.

Londen, eind negentiende eeuw. Milton Germinal, een jonge politie-inspecteur met een ernstige heroïneverslaving, wordt gearresteerd tijdens een politie-inval in een kroeg waar de eigenaar zijn klanten de heroïne zelf toedient. Germinal wordt in rang teruggezet en overgeplaatst naar een van de armoedige buitenwijken van Londen, waar hij er onder andere voor moet zorgen dat er geen opstand uitbreekt onder de arbeiders, die in armzalige omstandigheden leven.

Zijn overplaatsing valt samen met de komst van een groot circus naar de stad, een grote karavaan die wordt omgeven door een zweem van mysterie en waarachter een anonieme geldschieter blijkt te zitten. Niet lang nadat dit circus in Londen neergestreken is, breekt de eerste opstand van de arbeiders van de plaatselijke suikerfabriek uit en wordt er een aantal huiveringwekkende moorden gepleegd.

De moordenaar lijkt een macaber plan te hebben: hij heeft het gemunt op vrouwen van de aandeelhouders van de suikerfabriek - vrouwen die tot de hoogste sociale klasse behoren - en hij lijkt Germinal uit te willen dagen door op de plaats delict attributen achter te laten.

Luca Di Fulvio (geboren op 13 mei 1957 te Rome, Italië) woont en werkt in Rome. Hij schrijft zowel onder zijn eigen naam als onder pseudoniem: Duke J. Blanco.

Luca Di Fulvio - De trap naar Dionysos. Vertaling: Anneke Panella-Drijver. Uitgeverij Karakter, 432 pag., € 22,95. ISBN: 978 90 6112 566 2

Geen opmerkingen: