07 oktober 2011

Gesignaleerd 69 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

ALICE LAPLANTE - HERSENSPINSELS

Bij uitgeverij Orlando verschijnt deze maand de thriller 'Hersenspinsels' van Alica LaPlante. Haar debuut verhaalt over een van moord verdachte vrouw die aan alzheimer lijdt.

De 64-jarige Jennifer White is een gepensioneerde orthopedisch chirurg die aan de ziekte van alzheimer lijdt. Haar zoon en dochter doen hun best om met haar stemmingswisselingen, verwarring en zwerftochten om te gaan, maar hebben zo hun eigen problemen. Als Jennifers beste vriendin Amanda vermoord wordt aangetroffen, waarbij vier vingers met chirurgische precisie zijn verwijderd, is Jennifer de hoofdverdachte.

Jennifer kan zich echter niet herinneren of ze de moord heeft gepleegd. Terwijl zij steeds meer haar grip op de werkelijkheid verliest, doen haar kinderen hun uiterste best om te voorkomen dat Jennifer wordt opgesloten.

Alice LaPlante doceert aan de universiteit van San Francisco. Ze heeft vier non-fictieboeken gepubliceerd voordat ze debuteerde met 'Hersenspinsels'. Ze woont in Palo Alto, Californië en zorgt een week per maand voor haar dementerende moeder.

Alice LaPlante - Hersenspinsels. Vertaling: Anke ten Doeschate. Uitgeverij Orlando, 320 pag., € 19,95. ISBN: 978 90 229 5971 8

Geen opmerkingen: