06 oktober 2011

Gesignaleerd 66 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

MARTIN WALKER - DE ZWARTE DIAMANT

Bij uitgeverij Cargo is vandaag verschenen: de thriller 'De zwarte diamant' van Martin Walker.

De Franse Périgord is de bakermat van de zwarte truffel, en voor vijfduizend euro per kilo is de volmaakte 'zwarte diamant' een kostbare schat. Wanneer blijkt dat de markt voor deze unieke delicatesse wordt vervuild door de import van een goedkopere Chinese truffel, gaat agent Bruno Courrèges op onderzoek uit. De zaak wordt al snel grimmiger wanneer een vriend van Bruno op brute wijze wordt vermoord, als waarschuwing voor anderen, zo lijkt het.

Om de moord op te lossen roept Bruno de hulp in van zijn vroegere collega’s van de geheime dienst. Zijn rustige bestaan als dorpsagent is opeens een stuk minder vanzelfsprekend.

Martin Walker studeerde aan Oxford en Harvard University. Hij werkte jarenlang bij The Guardian, onder meer als correspondent in Moskou en de Verenigde Staten. Hij brengt zijn zomers door in een dorpje in de Dordogne, wat hem inspireerde tot zijn romans over chef de police Bruno Courrèges.

Martin Walker - De zwarte diamant. Vertaling: Danielle Stensen-Aalders. Uitgeverij Cargo, 320 pag., € 18,90. ISBN 978 90 234 6915 5

Geen opmerkingen: