11 oktober 2011

Een nieuw huis (nieuws, 2011)

ASPE OVERZEE

De vertaalrechten van de eerste twee boeken van de Vlaamse misdaadauteur Pieter Aspe zijn door de Amerikaanse uitgeverij Pegasus Books gekocht. Komend voorjaar liggen 'The Square of Revenge' ('Het vierkant van de wraak', 1995) en 'The Midas Murders' ('De Midasmoorden' uit 1996) van Aspe in de schappen.

Aspe schrijft misdaadromans met hoofdinspecteur Pieter Van In en Hannelore Martens, substituut bij het Brugse parket, in de hoofdrollen. Martens wordt in het debuutverhaal 'Het vierkant van de wraak' de geliefde van Van In. De meeste verhalen spelen zich in Brugge af. De avonturen van Van In zijn ook in een tv-reeks gegoten, met Herbert Flack in de hoofdrol.

Peter Riva, vertaalagent bij International Transactions, is enthousiast over Aspe. ,,Een groot schrijver zal een nieuw huis vinden op de wereldwijde Engelstalige markt. Het succes dat we hebben geboekt met de Detective Winter-reeks van Ake Edwardson en de Millenniumtrilogie zal een vervolg krijgen met de serie van Aspe.'' Eerder werden de rechten al verkocht aan Frankrijk, Zuid-Afrika, Spanje, Polen en Italiƫ.

(Bron: Knack)

Geen opmerkingen: