07 oktober 2011

Wordt verwacht 261 (nieuws, 2011)

NEEF, NICHTJE, SEKTE

Bij uitgeverij Wereldbibliotheek debuteert mindfulnesstrainer Imre Dietz in januari 2012 met haar thriller 'Ik kom eraan'. Over schuld en vergeving, over lust en vriendschap. Volgens de uitgever is het boek 'bij vlagen zeer erotisch'. U bent dus gewaarschuwd.

In drie weken tijd wordt het leven van de Utrechtse psychologiestudente Mirka volledig op zijn kop gezet. Allereerst door Sebastian. Hij brengt haar het hoofd op hol met de Argentijnse tango, een dans waar niet alleen de melancholie, maar ook de vurigheid vanaf spat.

Daarnaast is er haar favoriete, maar zwaar depressieve neef Tom. Mirka probeert hem te helpen, maar dit valt haar moeilijker dan gedacht. Wat zeker niet meehelpt, is dat hun onsympathieke maar bloedmooie nichtje Ziggy een steeds belangrijker rol begint te spelen in Toms leven.

Mirka raakt betrokken bij de sekteachtige beweging waar Ziggy en Tom hun heil zoeken. Tot haar ontsteltenis lijkt ook minnaar annex tangodanser Sebastian ermee te maken hebben. Hoe lang kan Mirka haar blik nog afwenden?

Imre Dietz (1971) voltooide zowel de Theateracademie in Kampen als de studie Psychologie aan de Universiteit van Utrecht. Vanaf 1998 werkt zij als psycholoog, mindfulnesstrainer en rollenspelacteur. Daarnaast verzorgde zij zes jaar lang de probleembrievenrubriek van het tijdschrift Vriendin.

Andere nieuwe titels:

Nerea Riesco - 'De ivoren olifant' (januari 2012). In de dertiende eeuw ondertekenen de laatste Moorse koning van Sevilla en de jonge don Alfonso, de toekomstige Alfons X van Castilië, een pact: een schaaktoernooi zal beslissen of Sevilla in handen van moslims of van christenen zal vallen. Vijf eeuwen later moet het laatste spel nog steeds gespeeld worden. De eigenares van de beroemdste drukkerij van Sevilla mengt zich in de levensgevaarlijke strijd tussen christenen en moslims.

Geen opmerkingen: