16 oktober 2011

Gesignaleerd 73 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

NELE NEUHAUS - SNEEUWWITJE MOET STERVEN

Bij uitgeverij Q verschijnt dinsdag 18 oktober 'Sneeuwwitje moet sterven', de vierde thriller van de Duitse schrijfster Nele Neuhaus.

Op een ochtend in november vinden bouwvakkers op een verlaten vliegveld van de Amerikaanse luchtmacht in Eschborn bij Frankfurt een menselijk skelet. Even later stort een vrouw van een voetgangersbrug op een voorbijrijdende auto. Een getuige denkt gezien te hebben dat de vrouw werd geduwd. Het onderzoek voert Pia Kirchoff, assistente van hoofdcommissaris Oliver von Bodenstein, naar het verleden: vele jaren geleden verdwenen uit het kleine plaatsje Altenhain twee meisjes. De vermoedelijke dader, de twintigjarige Tobias Sartorius, keert na het uitzitten van zijn straf terug naar het dorp. Wanneer dan opnieuw een meisje verdwijnt, begint het verhaal van voren af aan.

Nele Neuhaus is volgens de uitgeverij 'een echte self-made woman', groot geworden door haar boeken in eigen beheer uit te geven. Haar publiek bereikte ze door de boeken mee te geven aan de vrachtwagens van de slagerij van haar man – 'Met de worst kwamen de boeken'. Inmiddels is de situatie omgekeerd en moet haar man vragen of de klanten niet wat worst bij de boeken willen. Nele staat nog steeds achter de kassa bij de slagerij, maar signeert tussendoor wel boeken voor haar fans. Van 'Sneeuwwitje moet sterven' werden 400.000 exemplaren verkocht in Duitsland. Het Duitse tv-programma 'Guten Abend' maakte een reportage over Nele Neuhaus.

Nele Neuhaus - Sneeuwwitje moet sterven. Vertaling: Sander Hoving. Uitgeverij Q, 448 pag., € 19,95. ISBN: 978 90 214 4140 5

Geen opmerkingen: