09 oktober 2011

Teaser (nieuws, 2011)

VERFILMING 'HET LIED VAN DE LIJSTER' OP KOMST

Er is nog geen camera in stelling gebracht. Scènes zijn nog niet gerepeteerd, want er zijn ook nog geen acteurs benaderd. Maar Think Bick Productions is ervan overtuigd dat het gaat lukken: de verfilming van 'Het lied van de lijster', de debuutthriller van Gerard Nanne.

De filmopnamen zouden medio volgend jaar moeten gaan starten. Onlangs is de licentieovereenkomst getekend. Initiatiefnemers zijn producent John Babonnick en regisseur Henri de la Haije. Inmiddels is er een website gelanceerd waar onder andere een teaser is te zien. Bezoekers kunnen hun stem uitbrengen en worden in de gelegenheid gesteld hun mening via een forum te ventileren. Ook worden er acties bedacht, waarin onder meer een figurantenrol in de film valt te winnen.

John Babonnick is eigenaar van Babonnick AdviesPartners, een advies- en administratiekantoor in Bovenkarspel. Regisseur Henri de la Haije heeft volgens de Internet Movie Database (IMDB) de EO-televisieserie Doei! op zijn naam staan. Ook maakte hij de COC-film Choices en regisseerde hij een videoclip voor zangeres Gaya.

In 'Het lied van de lijster' worden politie-inspecteur Frank Benders en zijn assistente Paula van Es belast met het onderzoek naar een moord op een Poolse seizoenarbeider. De zoektocht naar de mogelijke dader begint in het plaatsje Oostdorp, maar vindt zijn oorsprong in het Poolse stadje Szydlowiec. Het gerucht over een vermeende liefde van het slachtoffer loopt als een rode draad door het onderzoek. Frank en Paula worden keer op keer op het verkeerde spoor gezet.

In zijn zoektocht weet Frank Benders zich gesteund door Grazyna Sienkiewics. Een beeldschone Poolse, die als tolk/vertaalster aanwezig is bij de verhoren van collega’s van het slachtoffer. In een eerder onderzoek bewees zij haar nut bij het oprollen van een bende Poolse autokrakers. Een frauderend loonbedrijf lijkt tot de ontknoping te leiden.

De producent zoekt nog steeds sponsors en investeerders. Gegadigden kunnen zich via de website aanmelden. In het najaar komt Gerard Nannes tiende boek uit bij Ellessy Crime, getiteld 'Zwanendrift'.

Geen opmerkingen: