27 januari 2014

Psychologisch inzicht (nieuws, 2014)

SIMON DE WAAL SCHRIJFT POLITIESERIE
Simon de Waal
Rechercheur annex thrillerauteur Simon de Waal ('Cop vs Killer') schrijft mee aan de politieserie 'NoordZuid', die regisseur Paula van der Oest momenteel ontwikkelt voor de KRO. De reeks moet dit najaar op de televisie te zien zijn. 

'NoordZuid' gaat over een Amsterdamse rechercheur die haar achtergrond als psycholoog inzet bij het oplossen van misdaden. De serie wordt geproduceerd door FourOneMedia, waar ook 'S1ngle', 'Heer & Meester', 'Dokter Tinus' en 'Levenslied' vandaan komen.

Van der Oest werkt als hoofdschrijver aan de scenario's en gaat de meeste afleveringen regisseren. Behalve De Waal werken ook Lineke van den Boezem ('Verborgen gebreken') en Inge Hardeman mee aan de serie. Acteurs zijn nog niet bekend. De opnames vinden vanaf half april plaats in Amsterdam. Van der Oest legt op dit moment ook de laatste hand aan de thriller 'Lucia de B.', over een van de grootste gerechtelijke justitiële dwalingen uit de Nederlandse geschiedenis. Die film, met in de hoofdrollen Ariane Schluter en Barry Atsma, is begin april in de bioscopen te zien.

(Bron: Televizier.nl)

2 opmerkingen:

Guido Huisintveld zei

Als we dan maar niet nóg langer moeten wachten op de maffiathriller 'De vijf families'...

Anoniem zei

Guido, je haalt me de woorden uit de mond. Danielle