07 januari 2014

In Venetië (nieuws, 2014)

OUD-MINISTER LAAT VLEUGELSPELER LIQUIDEREN

Hij schrijft en componeert. Hij zingt, bracht twee jaar geleden een cd uit met dertien liederen. En hij draagt ook voor: als lid van het Goethe Trio. Dit jaar bewandelt oud-minister en huidig PvdA-senator Klaas de Vries een ander pad, wanneer zijn eerste thriller, 'Operatie Vuurvogel', in de winkel ligt.

De thriller, die op zijn vroegst in februari bij uitgeverij Conserve verschijnt, opent met een lugubere scène. Er wordt een mensenhoofd gevonden op het graf van de vermaarde componist Igor Stravinsky in Venetië. Kort daarna wordt op een camping in de buurt ook de romp van het lichaam ontdekt. 

De vermoorde persoon blijkt een Nederlandse concertpianist te zijn. Waarom is die op zo’n gruwelijke wijze vermoord? Is het een moord uit hartstocht of is er een geheel ander motief? De politie heeft geen enkel aanknopingspunt, maar volgt vol aandacht de bewegingen van Kalman Hines, een schoolvriend van de pianist. 

Hines knoopt na de crematie zeer nauwe banden aan met een vriendin van de componist en met diens weduwe. Hines wordt de verbindende schakel tussen de potentiële daders. Uiteindelijk verplaatst de handeling zich weer naar Venetië waar het drama tot een volgens de uitgever verrassend en gruwelijk einde komt. ,,Een spannend verhaal, waarin ernst en humor samengaan.''

 Klaas de Vries (Hoensbroek, 1943) heeft een lange loopbaan in de politiek, openbaar bestuur en wetenschap. Hij was minister van Sociale Zaken en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Ook was hij voorzitter van de SER en hoofddirecteur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. En zoals het een politicus betaamt, zal de presentatie van zijn thriller plaatsvinden in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.

Geen opmerkingen: