19 januari 2014

Phil Hogan - De wraak van meneer Heming (2014)

EEN MANIAKALE MAKELAAR


Zo af en toe komt er een thriller voorbij met een verrassend originele plot. Deze keer geen dozijn vermoorde meisjes, drankzuchtige rechercheur of eigenwijze blondine die in zeven sloten tegelijk dondert. Journalist/auteur Phil Hogan introduceert in 'De wraak van meneer Heming' een excentriek hoofdpersonage, dat we zelden gezien hebben. Hoewel niet is uit te sluiten dat u hem over de vloer heeft gehad...

William Heming is een vrij onzichtbare, grijze makelaar in een Engels stadje waar niet veel gebeurt. Van elk huis dat bij hem in de verkoop is geweest, houdt hij stiekem een kopiesleutel achter. Als een verknipte voyeur houdt hij de nieuwe eigenaren in de gaten.

Zijn obsessie gaat ver. Hij sluipt huizen binnen, verzamelt hebbedingetjes en legt logboeken aan. Dat gaat een keer fout, dat voelt u vast wel aankomen.

Meneer Heming is de verteller in deze inventieve thriller en hij richt zich rechtstreeks tot de lezer. Hij laat af en toe fragmenten uit zijn jeugd voorbijkomen die enerzijds kleur geven aan zijn karakter en anderzijds de weg naar zijn vreemde gedrag deels verklaren. Met de nodige zwarte humor, een aantal verrassende wendingen en dito cliffhangers heeft Phil Hogan een frisse en authentieke variant binnen het stalkergenre gecreëerd.

Phil Hogan - De wraak van meneer Heming. Vertaling: Mariëtte van Gelder. Uitgeverij Unieboek, 304 pag.

Geen opmerkingen: