10 januari 2014

Lego-steentjes (nieuws, 2014)

SCHRIJFSTER GOOIT EINDE FILM 'GONE GIRL' OVERHOOP

De film 'Gone Girl', naar de gelijknamige thriller van Gillian Flynn, krijgt een compleet ander einde dan het boek. Dat heeft de schrijfster gezegd in een interview met Entertainment Weekly.

Volgens haar was David Fincher, regisseur van 'Gone Girl', 'geschokt' door de aanpassing. ,,Er is een hele nieuwe derde akte'', zou hij gezegd hebben. ,,Ze heeft de hele derde akte weggegooid en is van voren af aan begonnen!'' Fincher liet in een eerder stadium, bij de verfilming van Stieg Larssons 'The Girl with the Dragon Tattoo', al weten dat regisseurs van boekverfilmingen zich nog te veel laten leiden door het oorspronkelijke materiaal. 

Flynn had er geen bezwaar tegen om het script van de film drastisch aan te passen. ,,Het heeft iets opwindends om materiaal waaraan ik twee jaar lang ijverig heb gewerkt - al die acht miljoen Lego-steentjes -  met een hamer te lijf te gaan en te transformeren tot een speelfilm.'' De film draait vanaf 3 oktober in Britse en Amerikaanse bioscopen. De hoofdrollen worden gespeeld door Rosamund Pike en Ben Affleck (beiden vereeuwigd voor de cover van Entertainment Weekly, zie foto).

'Gorne Gil' dat in 2012 in Nederlandse vertaling verscheen onder de titel 'Donker hart', vertelt het verhaal van Nick en Amy. De twee zijn door de crisis gedwongen om van New York terug te verhuizen naar Nicks geboortestad Carthage in Missouri. Wanneer Amy spoorloos verdwijnt op hun derde trouwdag, verdenkt de politie Nick onmiddellijk. Haar vrienden verklaren dat Amy zwanger was en dat Nick daar allesbehalve blij mee was. Alles wijst erop dat Nick iets met haar verdwijning te maken heeft, zeker als bekend wordt dat hij al ruim een jaar lang een verhouding had met een van zijn studentes. Maar Nicks kant van het verhaal is uiteraard anders. Hij beweert onschuldig te zijn en gaat zelf op onderzoek uit.

Geen opmerkingen: