28 januari 2014

Gesignaleerd 283 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

ELIZABETH GEORGE - VERLOREN ONSCHULD

Bij uitgeverij A.W. Bruna is vandaag verschenen 'Verloren onschuld', het achttiende boek van de Amerikaanse schrijfster Elizabeth George.

Wanneer de 9-jarige Hadiyyah Upman plotseling verdwijnt uit Londen, is sergeant Barbara Havers er net zo kapot van als de vader van het meisje. Hadiyyah is Barbara s buurmeisje, met wier familie ze goed bevriend is. Omdat het meisje in het gezelschap van haar moeder was, staat de politie machteloos. 

Vijf maanden later wordt Hadiyyah ontvoerd van een druk marktplein in de Italiaanse stad Lucca, waar ze bleek te wonen met haar moeder. De lokale politie start een grootschalig onderzoek. Barbara wil afreizen naar Italië, maar krijgt daarvoor geen toestemming van haar leidinggevende. Geheel tegen de regels in speelt ze informatie over de zaak door aan een van de landelijke sensatiekranten, met als doel de politie onder druk te zetten om toch iemand uit hun gelederen naar Italië te sturen. Door Barbara s actie duikt Scotland Yard boven op de zaak. Maar in plaats van Barbara mag Thomas Lynley afreizen naar de Italiaanse stad. De zaak wordt bemoeilijkt door taalproblematiek en verschillen in lokale gewoonten en door het feit dat de Italiaanse autoriteiten zo snel mogelijk iemand verantwoordelijk willen stellen voor de ontvoering. Wie dan ook.

Elizabeth George begon op haar zevende al met het schrijven van verhalen. Na haar studie Engels en een master in psychologie werkte ze als docent Engels op een middelbare school.

Elizabeth George - Verloren onschuld. Vertaling: Fanneke Cnossen. Uitgeverij A.W. Bruna, 768 pag., € 22,50. ISBN: 978 90 229 98779

1 opmerking:

Anna zei

'Totdat de dood ons scheidt', 'Klassemoord' en 'Zand over Elena' vind ik met afstand het beste werk van Elizabeth George. Dit niveau heeft ze nooit meer gehaald. Ik blijf haar volgen en haar boeken lezen, want niet-top is vaak toch nog bovengemiddeld. Ik ben benieuwd hoe 'Verloren onschuld' uitpakt.