20 januari 2014

Bomvol briljante concepten (nieuws, 2014)

RECHTEN 'HEX' VERKOCHT AAN ENGELAND EN VS

Thomas Olde Heuvelt
De Amerikaanse en Britse rechten van de fantasythriller 'HEX' van Thomas Olde Heuvelt (1983) zijn verkocht aan de Amerikaanse uitgeverij Macmillan/Tor (US, Canada) en de Britse uitgeverij Hodder & Stoughton (UK, Australië). Volgens zijn uitgeverij Luitingh-Sijthoff levert Olde Heuvelt hiermee een unieke prestatie: zelden is het een Europese genreschrijver gelukt om door te breken op de Angelsaksische markt.

Oliver Johnson, 'associate publisher' van Hodder & Stoughton, zegt: ,,We zijn zeer verheugd 'HEX' te hebben binnengehaald. Dit boek zit zo bomvol briljante concepten en momenten dat we absoluut broeien van enthousiasme: dit is het begin van een lange en succesvolle internationale carrière voor Olde Heuvelt.''

De buitenlandse interesse voor 'HEX' is groot, aldus Luitingh-Sijthoff. De onderhandelingen voor filmrechten en vertaalrechten van verschillende landen zijn in volle gang. In april 2013 werd Thomas Olde Heuvelt als eerste Nederlander ooit genomineerd voor de Hugo Awards, de grootste internationale fantasy-award.

In 'HEX' is het ogenschijnlijk pittoreske dorpje Beek in de greep van een vrouw uit de zeventiende eeuw, wier ogen en mond zijn dichtgenaaid. Iedereen weet dat haar ogen nooit mogen worden geopend. Er wordt alles aan gedaan om haar aanwezigheid geheim te houden. Maar als een groep jongeren besluit online viral te gaan met de heks, laat ze de moderne samenleving langzaam maar zeker afglijden naar middeleeuwse praktijken. 'HEX' is Olde Heuvelts bestverkochte roman.

Thomas Olde Heuvelt is 30 jaar, woont en werkt in Den Bosch. 'HEX' is zijn derde boek bij Luitingh-Sijthoff. Eerder verschenen 'Leerling Tovenaar Vader & Zoon' en 'Harten Sara'.

De trailer van 'HEX':


Geen opmerkingen: