16 januari 2014

Aan 't aftellen (nieuws, 2014)

'HAAR ENGSTE THRILLER OOIT'

Esther Verhoef, ook wel schrijvend onder de pseudoniemen Marique Maas en Escober, komt eind volgende maand met een thriller onder haar eigen naam. 'De kraamhulp' heet het boek en volgens uitgeverij Anthos is het 'Verhoefs engste thriller ooit'. Ingrediënten zijn 'een pasgeboren baby, een gezin op het intiemste en kwetsbaarste moment van hun leven… en een psychopathische kraamverzorgster'.

Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamverzorgster. De baby is lief en gezond, maar Didi’s herstel gaat langzaam.

Miriam, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in een jong, kwetsbaar gezin…

'De kraamhulp' beschrijft tien beslissende dagen uit het leven van drie jonge vrouwen. Research deed Verhoef onder andere bij de politie en ze liep een dag mee met een kraamverzorgster. 

Geen opmerkingen: