21 januari 2014

Gesignaleerd 282 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

KARIN KALLENBERG & DIMITRI VAN HOVE - B.B.

Bij uitgeverij Zilverbron is onlangs verschenen 'B.B.', van het schrijversduo Karin Kallenberg & Dimitri Van Hove. Volgens de uitgever gaat het om 'een opmerkelijke psychologische thriller met Tarantino-achtige trekjes'.

De twee auteurs vertellen over Andy, die is geboren met een erfelijke gelaatsaandoening. Andy schijnt niet in de wieg gelegd te zijn voor een gelukkig leven. Hij wordt genegeerd door het meisje van zijn dromen, gepest door zijn klasgenot en een verdorven godsdienstleraar maakt zijn middelbareschooltijd tot een ware hel.

Als jaren later door een reeks tragische gebeurtenissen Andy het water tot aan de lippen staat, neemt hij het heft in eigen handen.

Karin Kallenberg is geboren en getogen in Amsterdam, waar ze de lerarenopleiding Nederlands volgde. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen. Op een schrijverssite leerde ze Dimitri kennen met wie ze sindsdien een auteursduo vormt.

Dimitri Van Hove studeerde informatica en grafische vormgeving. Naast zijn illustraties publiceerde hij enkele korte verhalen en de satirische politiethriller 'Hardgekookt'. Hij woont samen met zijn ingebeeld vriendin in Brugge.

Karin Kallenberg & Dimitri Van Hove - B.B. Uitgeverij Zilverbon, 258 pag., € 17,95. ISBN: 978 949 076 74 02

Geen opmerkingen: