13 januari 2014

Gesignaleerd 281 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

TAYLOR STEVENS - DE INFORMATIONIST

Bij uitgeverij Boekerij is verschenen 'De informationist' van Taylor Stevens.

Vanessa 'Michael' Munroe handelt in uiterst exclusieve informatie. Ze werkt voor bedrijven, staatshoofden, privépersonen - iedereen die zich haar unieke expertise kan veroorloven.

Als een oliemiljardair haar inhuurt om zijn in Afrika verdwenen dochter te vinden, raakt ze betrokken bij een zaak die haar persoonlijk niet onberoerd laat. Door het mysterie van het verdwenen meisje belandt Munroe in het land van haar jeugd. Ze kan alleen ontsnappen aan de jungle en haar demonen door de confrontatie aan te gaan met het verleden dat haar gemaakt heeft tot wie ze is.

Taylor Stevens groeide op in de apocalyptische sekte Children of God, die ook in Amsterdam een vestiging had. Na de lagere school kreeg ze geen opleiding meer; boeken en televisie waren verboden. Pas op haar twintigste wist ze los te breken. Ze woont in Texas met haar twee kinderen en werkt aan een nieuwe Vanessa Munroe-thriller.

Taylor Stevens - De informationist. Vertaling: Marcel Rouwé. Uitgeverij Boekerij, 332 pag., € 19,95. ISBN: 978 90 2256 700 5.

Geen opmerkingen: