22 januari 2014

Plopmoment (nieuws, 2014)

FILMDEAL VOOR SIMONE VAN DER VLUGT


Simone van der Vlugt
De thrillers 'De reünie' en 'Het laatste offer' van Simone van der Vlugt worden verfilmd. De schrijfster uit Alkmaar heeft vandaag op het kantoor van haar uitgeverij Anthos haar handtekening onder het filmcontract gezet.

Met 'De reünie' maakte Van der Vlugt in 2004 haar debuut in het thrillergenre. Het boek (402.000 verkochte exemplaren) gaat over de vermissing van de op haar middelbare school populaire Isabel Hartman. Een oud-klasgenote van haar gaat negen jaar later op onderzoek uit.

In 2007 verscheen 'Het laatste offer', Van der Vlugts derde thriller, waarvan tot dusver 192.000 exemplaren zijn verkocht. Daarin reist een medewerkster van een makelaarskantoor haar minnaar achterna naar Egypte. Ze raakt betrokken bij een belangrijke opgraving die verband houdt met de Ark des Verbonds.

Wie in de films welke rollen gaan spelen, is nog niet bekend. Maar tijdens het Thrillerfestival in Zoetermeer, eind oktober vorig jaar, sprak Van der Vlugt al over de verfilming van haar boeken. Ze liet zich toen ontvallen dat actrice Thekla Reuten waarschijnlijk de hoofdrol zal krijgen.

Het is niet voor het eerst dat er plannen zijn voor de verfilming van een van de boeken van Van der Vlugt. In november 2011 liet haar uitgeverij weten dat de thriller 'Op klaarlichte dag' wordt bewerkt voor het grote doek. Producent Paul Ruven, die de filmrechten heeft gekocht, liet toen weten te hopen dat de film binnen twee jaar in de bioscoop te zien zou zijn. Maar die film gaat niet door, verklaarde Van der Vlugt op het Thrillerfestival. Er was destijds te weinig geld om de belangrijke scènes in het boek, zoals een tunnelbrand en achtervolgingen rond een Italiaans meer, te kunnen verfilmen. ,,Ik wil niet dat het half gedaan wordt, dus heb ik de rechten teruggenomen'', zei de schrijfster toen.

UPDATE 23 JANUARI: De filmrechten van 'De reünie' en 'Het laatste offer' zijn verkocht aan Inspire Pictures, die eerder betrokken was bij de totstandkoming van films als 'De Marathon' en 'Daglicht'. Productiemaatschappij Column Film zal samen met Inspire Pictures de films produceren. Producent Gijs van de Westelaken is blij met de kans om de bestsellers te verwerken tot een film. Column Film is bekend van grote publieksfilms als 'Gooische Vrouwen' en 'De Verbouwing' maar ook van documentaires zoals 'Het Nieuwe Rijksmuseum'.

Van der Vlugt stelt in een reactie: ,,Eén film zou al geweldig zijn, twee films is natuurlijk helemaal fantastisch. Ik verheug me op de samenwerking met Inspire Pictures en Column Film en ik kijk uit naar de eerste draaidag!'' Gijs van de Westelaken: ,,We hebben met veel plezier ervaren hoe succesvolle Nederlandse literaire thrillers met kwalitatief hoogstaande verfilmingen hun weg vinden naar een breed bioscooppubliek, en zijn ervan overtuigd dat dat met de boeken van Simone nu ook zal gaan gebeuren.''

Deze zomer gaat de verfilming van 'De reünie' van start. De film, gedistribueerd door A-Film Benelux, zal in 2015 in de bioscoop draaien.

Geen opmerkingen: