08 januari 2014

Slonzig type (nieuws, 2014)

CBS MAAKT SERIE VAN THRILLERS LEIF G.W. PERSSON
 
Leif G.W. Persson
De Amerikaanse tv-zender gaat een serie maken gebaseerd op de thrillers van de Zweedse criminoloog en auteur Leif G.W. Persson. De serie gaat 'Backstrom' heten, naar de zwaarlijvige en opvliegende rechercheur Evert Bäckströmm, die in enkele boeken voorkomt. De Amerikaanse acteur Rainn Wilson kruipt in de huid van de speurder. Volgens The Hollywood Reporter wordt er een eerste serie van dertien afleveringen gemaakt.

Wilson is blij met zijn rol. ,,Voor een acteur is het zeldzaam dat hij een gooi kan doen naar een rol die enorm veel intelligentie, humor en complexiteit van je verwacht.'' Volgens Wilson is Bäckström een slonzig type, met een briljante geest en een hart van prikkeldraad. ,,Een rol die je maar eens in je leven tegenkomt.''

Leif G.W. Persson (Stockholm, 1945) is hoogleraar criminologie en schrijver. Zijn thrillers zijn in Zweden ongekend succesvol en meerdere boeken zijn verfilmd. Hij won tweemaal de Swedish Academy of Crime Writers’ Award voor de beste Zweedse thriller. De Zweedse criminoloog Leif G.W. Persson is in zijn  thuisland de absolute nummer één thrillerauteur, nog vóór succesvolle schrijvers als Henning Mankell en Liza Marklund. Zijn reeks boeken met de politiedetective Lars M. Johansson in de hoofdrol zijn geliefd bij zowel de pers als het publiek en er werden meer dan vier miljoen exemplaren van verkocht.

Geen opmerkingen: