08 januari 2014

Diepe krochten (nieuws, 2014)

DUO DE JONG FIXEERT THRILLERAUTEURS OP DE PIJNBANK

De Jong en De Jong
Liefhebbers van de literaire thriller moeten zondag 16 februari in hun agenda aankruisen. Dan vindt namelijk de eerste Literaire Thriller Salon plaats. Plaats delict is het proeflokaal van brouwerij De Prael (Oudezijds Armsteeg 26) in Amsterdam.

Schrijfsters Annet de Jong en Carla de Jong zijn de gastvrouwen. De dames lachen vriendelijk, maar zij hebben zich heilig voorgenomen maandelijks binnen- en buitenlandse misdaadauteurs 'genadeloos aan de tand voelen over hun nieuwste boek en de diepe krochten waaruit hun gruwelijke inspiratie ontspruit'.

Het duo maakt binnenkort bekend welke gasten zij in de salon zullen ontvangen. Annet de Jong (1970), links op de foto, is sinds 1994 journaliste bij De Telegraaf. Ze studeerde Engelse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden, volgde een cursus crime fiction aan de universiteit van Newcastle en deed de postdoctorale opleiding Journalistiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze woont en werkt in Amsterdam. Ze heeft vier thrillers op haar naam staan. 

Carla de Jong studeerde Nederlands en sociale wetenschappen en werkte in het bedrijfsleven en de psychiatrie. Haar fascinatie voor het gedrag van mensen in groepen vormde de bron voor haar eerste roman 'In retraite'. Met 'Serpent', haar tweede boek, werd ze genomineerd voor de Gouden Strop 2010. Dit jaar verschijnt 'De ingreep', haar vijfde boek. Carla de Jong is bestuurslid van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM).

1 opmerking:

'Graag Gelezen', mijn boekenblog zei

Je zou spontaan gaan verhuizen !
Hou ons op de hoogte in het zuiden alsjeblieft :-)