22 december 2012

Zweetsnor (nieuws, 2012)

'MOOISTE MEISJE' THRILLERT OVER EXPATLEVEN

'Op 7 februari kun je m'n zweetsnor, verbrande hoofd en pluishaar op tv bewonderen', twittert schrijfster Patricia Snel. De tekst nodigt niet echt uit voor een notitie in de agenda, ware het niet dat het hier om een aflevering van 'Het mooiste meisje van de klas' gaat.

Jaap Jongbloed, TROS-man met een scherp oog voor vrouwelijk schoon, bivakkeerde eind november enkele dagen in Singapore om er te praten met Patricia Snel, in de jaren zeventig de door jongens (en wellicht ook meisjes) meest begeerde klasgenote. Snel, die tegenwoordig lezingen en workshops geeft over het schrijverschap, brengt in februari bij uitgeverij Mistral ook haar nieuwe thriller uit, getiteld 'De expat'. Komt dat even goed uit...

Snels derde thriller verhaalt over Julia die samen met haar man Paul een luxe expatleven leidt in het immer dynamische Singapore. Paul gaat steeds meer op in zijn werk en het lukt Julia maar niet haar eigen carrière weer op te pakken. Wanneer Julia betrokken raakt bij de geheimen van haar nieuwe, excentrieke overbuurman Dave en zijn 'maid' op verdachte wijze om het leven komt, gaat ze op onderzoek uit. Julia komt erachter dat Dave niet de enige is die dingen voor haar verzwijgt.

Patricia Snel (1967) groeide op in Gouda en studeerde in Leiden Italiaanse taal- en letterkunde en kunstgeschiedenis. Na haar studie werkte zij enkele jaren voor een marketing en communicatiebureau, richtte ze diverse bedrijfjes op en reisde door Zuid-Amerika en Afrika.

Voor haar debuut 'Verblind' (2010), deed ze onderzoek naar de handel in wiet. Ze liep mee tijdens het oogsten en was aanwezig bij het verhandelen. In 2006 verruilde Snel de hoofdstad voor het platteland, het decor voor haar tweede roman 'De intrigant' die in mei 2011 verscheen. Sinds januari 2011 woont en werkt zij in Singapore.

Geen opmerkingen: