17 december 2012

Stukgepest (nieuws, 2012)

THRILLER OVER PESTEN KRIJGT VERFILMING

Steven de Jong wil een jeugdthriller maken naar de roman 'Stuk' van Judith Visser. De regisseur van onder andere 'De Schippers van de Kameleon' en 'De Hel van '63' gaat het boek verfilmen.

,,We hebben als werktitel 'Stukgepest' en willen op deze manier pesten onder de aandacht brengen bij jongeren'', laat de regisseur weten. Het verhaal is wellicht niet gemakkelijk te verfilmen. De roman speelt zich namelijk voor een belangrijk deel af in het hoofd van een meisje dat gepest wordt op school en zich steeds vreemder gaat gedragen. Volgens de schrijfster is De Jong echter de perfecte regisseur voor de film en begrijpt hij de essentie van het boek heel goed. ,,Ik denk, gezien zijn stijl, dat hij gaat proberen de gedachtes zo visueel mogelijk te maken. Hij is een erg goede sfeermaker. Dat is nodig, want het meisje wordt uiteindelijk psychopaat, waardoor het verhaal heel beklemmend wordt.''

Het scenario voor 'Stukgepest' wordt geschreven door Dick van den Heuvel. Van den Heuvel schreef eerder al de scenario's voor jeugdseries, -musicals en de films Razend en Spijt! naar de boeken van Carry Slee. Als de financiering rondkomt, gaat de film volgend jaar gedraaid worden. De Jong is nog op zoek naar medefinanciers en overweegt ook crowdfunding te gebruiken. Hij verbaast zich erover dat - gezien de actualiteit - nog geen omroep zich heeft gemeld.

(Bron: Nlfilmdoek.nl)

Geen opmerkingen: