20 december 2012

Nieuwe prijzen (nieuws, 2012)

CPNB VOLGT PLATENINDUSTRIE

De platenindustrie kent het al vele jaren, de bekroning van singles of albums bij een bepaald aantal verkochte exemplaren. Vanaf volgend jaar stelt boekenpromotor CPNB dit ook in voor de boekenbranche. Titels met 250.000 verkochte exemplaren worden bekroond met goud. Voor 500.000 geldt platina en titels die 1 miljoen keer over de toonbank zijn gegaan worden bekroond met diamant. Voor kinderboeken is een ander aantal vastgesteld: 100.000 voor goud, 250.000 voor platina en 500.000 voor diamant.

De eerste Gouden, Platina en Diamanten boeken worden op 10 januari toegekend tijdens Vers voor de Pers, de jaarlijkse presentatie van de uitgevers in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

De bekroningen gelden voor oorspronkelijk Nederlandstalige en naar het Nederlands vertaalde titels. Bij de verkoopcijfers wordt gekeken naar alle dragers waarop de titel is uitgekomen (dus niet alleen print, maar ook luisterboek en e-boek). Uitgezonderd zijn titels die exclusief voor één marktpartij zijn geproduceerd en titels met prijzen onder de 3,50 euro.

(Bron: CPNB)

Geen opmerkingen: