31 december 2012

Wordt verwacht 322 (nieuws, 2012)

IS ZE EEN HEKS OF EEN HOER?

Uitgeverij Athenaeum staat niet bepaald bekend om haar constante stroom spannende, mysterieuze romans. Maar af en toe kondigt ze een boek aan, die de liefhebber van dit genre toch op zijn minst zou moeten aanspreken. Dat is nu het geval met de uitgave van 'Wildvreemd' van Carina Stander, te verwachten in maart 2013.

Bijenvrouw, scharlakenvrouw of Honey: zo wordt de jonge vrouw met de lange, donkere haren genoemd die haar intrek heeft genomen in een krakkemikkig hutje in De Ruig, een onherbergzaam natuurgebied in Zuid-Afrika. Ze heeft een litteken in haar hals, en spreekt geen woord. Eén keer per maand bezoekt ze de markt in het dorp om honing te verkopen. Waar komt ze vandaan? Is ze een heks of een hoer? Vergiftigt ze kinderen?

Als er brand uitbreekt in De Ruig wijzen alle dorpelingen de bijenvrouw aan als de schuldige. Maar de ogenschijnlijke idylle van de ruige, ongerepte natuur blijkt gruwelijke geheimen te verbergen... In een monoloog vertelt de bijenvrouw haar geschiedenis, die samenhangt met de wrede oorlog in Mozambique.

Carina Stander (1976) is behalve romanschrijver ook beeldend kunstenaar, dichter en journalist. Haar journalistieke werk werd diverse malen bekroond. 'Wildvreemd' is haar romandebuut.

Geen opmerkingen: