03 december 2012

Meerkoppig (nieuws, 2012)

GESCHENK IN WORDING

Als er iets met het geschenkboekje voor de Maand van het Spannende Boek 2013 verkeerd mocht gaan, aan auteur Loes den Hollander heeft het in ieder geval niet gelegen. De Noord-Hollandse, extreem productieve schrijfster heeft haar verhaal af, zo vertelde zij vorige week tijdens de jaarvergadering van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs.

Overigens heeft Den Hollander niet alleen het verhaal al afgerond, zij heeft ook al een keuze gemaakt voor de cover: een meerkoppige vaas met daarin een roos. Volgens de auteur is het niet waarschijnlijk dat de omslag nog zal veranderen.

Het geschenkboekje heet 'Nooit alleen' en draait om Aline. Als zij ontdekt dat haar man iets voor haar heeft verzwegen, weet ze nog niet dat dit lugubere gevolgen zal hebben. Hoe kan ze ontkomen aan een vijand die meerdere gezichten heeft?

Volgens Den Hollanders uitgeverij Karakter zal 'Nooit alleen' in 'een stevige oplage' verschijnen. De oplage van het geschenkboekje van dit jaar, 'De ooggetuige' van Simone van der Vlugt, bedroeg 693.000 exemplaren, flink wat minder dan de recordoplage van 865.000 van het cadeauboekje 'Onmacht' (2010) van Charles den Tex.

Loes den Hollander debuteerde in 2006 met de thriller 'Vrijdag'. Inmiddels heeft zij dertien literaire thrillers, één roman, drie verhalenbundels en twee novelles op haar naam staan - die in totaal 700.000 keer over de toonbank gingen.

Geen opmerkingen: