31 december 2012

De kaap gerond (nieuws, 2012)

JAMES BOND POPULAIRDER DAN OOIT

De jongste James Bond-film 'Skyfall' heeft twee maanden na de release al meer dan één miljard dollar opgebracht. De 23ste film in de serie is daarmee de meest succesvolle Bond-film ooit.

In 'Skyfall' speelt de Britse acteur Daniel Craig voor de derde keer de rol van geheim agent 007. Regisseur Sam Mendes ('American Beauty', 'Road to Perdition') blies de avonturen van de geheim agent nieuw leven in, zonder daarbij de erfenis van het verleden uit het oog te verliezen. Hoogstaand entertainment mét emotie, oordeelden de meeste critici. En het publiek volgde massaal.

De nieuwe James Bond-film kostte 85 miljoen euro, maar toch zitten er maar liefst 35 bloopers in. De website moviemistakes.com berekende dat 'Skyfall' daarmee op de tweede plaats staat in de lijst van films met de meeste fouten. 'Men in Black III' staat op nummer één met 65 bloopers.

In de eerste achtervolgingsscène van 'Skyfall' zit al een blooper. Daarin vliegt een vrouwelijke agente door de voorruit van een jeep. In het volgende beeld rijdt de jeep alweer met intacte voorruit. En James Bond begint het fameuze gevecht op het dak van de trein met klassieke schoenen aan, maar eindigt het gevecht met enkellaarzen aan zijn voeten.

'Skyfall' is dit jaar de derde titel die de kaap van éém miljard dollar overschrijdt. Eerder presteerden de actiethrillers The Avengers en de Batman-film The Dark Knight Rises al hetzelfde. De Bond-film is de veertiende film in de geschiedenis die over de 1 miljard dollar opbrengst heen gaat. De commercieel meest succesvolle films ooit blijven voorlopig 'Avatar' en 'Titanic', die allebei ruim 2 miljard dollar in de bioscoop opleverden.

(Bron: De Standaard)

Geen opmerkingen: