10 december 2012

Gesignaleerd 184 (nieuws, 2012)

vers van de pers!

CORINE HARTMAN - DE ONDERGANG

Bij uitgeverij Karakter is verschenen 'De ondergang', een bundel met spannende verhalen van de hand van Corine Hartman.

Eigenlijk hadden alle verhalen in deze bundel de titel 'De ondergang' kunnen dragen, aldus de uitgever. ,,Ze gaan stuk voor stuk over kwetsbare mensen voor wie op een of andere manier een ondergang dreigt. Ze bevinden zich in situaties waar ze niet mee om kunnen gaan, al hebben ze die in sommige gevallen zelf gecreëerd. En wat dan? De een vlucht, de ander komt in actie...''

In het titelverhaal 'De ondergang' heeft een succesvolle architect zich perfect voorbereid op het einde der tijden. In een luxe villa op een berg in het Zuid-Franse Les Horts is hij in afwachting van de ondergang van de mensheid. Iedereen zal het leven laten, daarvan is hij overtuigd, behalve hij zelf en enkele gasten. En die heeft hij niet voor niets uitgenodigd.

Na enkele banen in de reclame is Corine Hartman in 1994 gestart met een eigen reclamebureau. In 2000 is ze de opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam gaan volgen. Eind 2004 studeerde ze af, met als specialisatie de studierichting scenarioschrijven. In maart 2007 debuteerde ze met 'Schone kunsten' en vanaf dat moment is ze fulltime auteur.

Corine Hartman - De ondergang. Uitgeverij Karakter, 238 pag., € 12,95. ISBN: 978 90 4520 269 3

Geen opmerkingen: