26 december 2012

Wordt verwacht 321 (nieuws, 2012)

EEN TELEFOONTJE IN HET HOLST VAN DE NACHT

'Een spannende psychologische roman over geheimen en leugens, over liefde en vergeving'. Zo luidt de omschrijving die uitgeverij Artemis geeft aan 'Viola & Luce', de eerste roman in vertaling van de Italiaanse schrijfster Sara Rattaro. Het boek ligt in maart 2013 in de winkel.

In het holst van een lentenacht krijgt Viola, moeder en echtgenote, een telefoontje van haar man Carlo. Ze neemt echter niet op, want ze is bij haar minnaar. Als ze 's morgens het bericht afluistert, hoort Viola dat haar dochter in coma ligt. Verteerd door schuldgevoelens spoedt ze zich naar het ziekenhuis.

De chirurg vertelt dat de zestienjarige Luce drugs heeft gebruikt en ernstig verzwakt is geraakt. Zij kan alleen overleven als ze een levertransplantatie krijgt. Helaas is de lever van echtgenoot Carlo geen match. En dat heeft een reden: al eerder heeft Viola haar man bedrogen en sindsdien torst ze een afschuwelijk geheim met zich mee. Maar als ze het geheim nu niet prijsgeeft, zal Luce overlijden.

Sara Rattaro werd geboren in Genua. In 1994 behaalde ze haar lerarendiploma en vijf jaar later rondde ze een studie biologie met succes af. in 2009 studeerde ze af in het vak communicatiewetenschappen. In datzelfde jaar voltooide ze ook haar eerste roman 'Viola & Luce' (30.000 verkochte exemplaren in Italië). In 2011 verscheen haar tweede roman, 'Un uso qualunque di te', waarvan in een week tijd 20.000 exemplaren werden verkocht.

Andere nieuwe titels:

Marina Fiorato - 'Het Venetiaans verbond' (mei 2013). Van de auteur van 'Het raadsel van Botticelli'. Venetië, 1576. Vijf jaar na de nederlaag an het Ottomaanse Rijk weet een schip ongezien Venetië binnen te varen. Even later strompelt een doodzieke man de loopplank af en valt neer op het San Marcoplein; hij heeft een 'cadeau' van Constantinopel voor Venetië bij zich. Binnen enkele dagen is de stad getroffen door een pestepidemie en heeft de Turkse sultan zijn revanche. Maar het schip heeft nog een verstekeling aan boord - Feyra, een mooie jonge arts op de vlucht voor haar toekomst als concubine van de sultan.

Geen opmerkingen: