20 december 2012

Heel hoog bedrag (nieuws, 2012)

GEEN HOLLYWOODREMAKE VAN 'DE ZAAK ALZHEIMER'

De Vlaamse filmregisseur Erik Van Looy, ook wel bekend als de quizpresentator van 'De slimste mens', is niet van zins om aan een tweede Hollywoodremake te beginnen. Van Looy had een aanbod vanuit de Verenigde Staten gekregen om een remake te maken van 'De zaak alzheimer'.

Van Looy verfilmde de gelijknamige thriller van Jef Geeraerts in 2003. Daarin speelt Jan Decleir een huurmoordenaar bij wie de verschijnselen van de ziekte van Alzheimer steeds duidelijker worden. De film werd een kassucces in Vlaanderen, meer dan 750.000 mensen gingen ervoor naar de bioscoop. Auteur Geeraerts duikt ook plots even op in de film, zittend naast een advocate, in een gang van het gerechtsgebouw. In de Verenigde Staten werd de film in 2005 uitgebracht onder de titel 'The Memory of a Killer' ('Het geheugen van een moordenaar').

En nu dus een aanbod om een Hollywoodsausje over 'De zaak alzheimer' uit te gieten. Van Looy in De Standaard: ,,Ik vroeg een heel hoog bedrag in de hoop dat ze zouden afhaken, maar tot mijn verwondering gingen ze akkoord. Toch heb ik laten weten dat ik het niet ga doen. Ik heb geen zin om mijn gezin alweer voor zo'n lange tijd achter te laten.''

(Bron: De Standaard)

Geen opmerkingen: