11 december 2012

Filmisch (nieuws, 2012)

'THE KILLING'-SCENARIST BEWERKT DURLACHERS 'DE HELD'

Scriptschrijver Michael Horsten werkt aan een scenario gebaseerd op het boek 'De Held' van Jessica Durlacher. Horsten is een van de schrijvers van de Deense successerie 'Forbrydelsen', oftewel 'The Killing'. Hij wordt bijgestaan door zijn Deense collega Lars Andersen. Antoinette Beumer gaat de film regisseren, maakte distributeur Independent Films bekend. Millstreet Films heeft de filmrechten gekocht.

Durlacher is in haar nopjes met de verfilming. ,,Dat 'De Held' een film wordt, vind ik ongelooflijk spannend, en zeker nu een van de schrijvers van 'The Killing' erbij betrokken is'', laat de schrijfster weten.

Ook Beumer heeft zin in haar filmproject. ,,Mijn handen jeuken om De Held te verfilmen." De regisseur is medeproducent van de thriller. Ze heeft vertrouwen in de scenaristen. ,,Het boek is al heel filmisch geschreven en gaat een heel spannende
film opleveren.''

'De Held' kwam in 2010 uit. Het boek gaat over Sara Silverstein die tijdens het hardlopen wordt verkracht. Later worden zij en haar gezin op een gewelddadige manier overvallen in hun huis. Dan doet Sara een afschuwelijke ontdekking.

De opnamen van 'De Held' moeten in 2014 van start gaan. Over de rolverdeling is nog niets bekend. De thriller moet in 2015 in de bioscopen draaien.

Geen opmerkingen: