10 december 2012

Hitserie (nieuws, 2012)

DERDE DEEL VOOR PENOZA

De thrillerserie 'Penoza' krijgt een vervolg. De KRO en producent NL Film werken op dit moment aan een derde seizoen over het wel en wee van de criminele familie De Rue, meldt de Volkskrant. Het is de bedoeling dat de derde reeks in het najaar van 2013 al op televisie te zien is.

'Penoza' gaat over Carmen van Walraven (Monic Hendrickx), die na de gewelddadige dood van haar echtgenoot Frans (Thomas Acda) gedwongen wordt zijn rol in een misdaadkartel over te nemen. Aan het slot van seizoen 1 verhuist zij met haar gezin naar het buitenland. Maar aan het begin van seizoen 2, dat momenteel te zien is, worden de Van Walravens door omstandigheden gedwongen terug te keren naar Nederland. Andere hoofdrollen zijn voor Fedja van Huêt, Tom Jansen en Raymond Thiry.

De derde reeks wordt momenteel geschreven. In principe keren alle hoofdrolspelers daarin terug. ,,Hoewel er nog wel een paar doden vallen voor het einde van seizoen 2'', aldus producent Alain de Levita. ,,Dus ik kan niet met zekerheid zeggen wie we volgend jaar in Penoza 3 gaan zien.'

Van de serie zijn inmiddels remakes gemaakt in de VS en Polen. Verder is productiebedrijf NL Film in onderhandeling met een aantal andere landen, waaronder Engeland, Frankrijk en India.

(Bron: De Volkskrant)

Geen opmerkingen: