19 augustus 2011

Gesignaleerd 57 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

DOMINGO VILLAR - HET STRAND VAN DE VERDRONKENEN

Bij uitgeverij Karakter is donderdag 18 augustus verschenen de thriller 'Het strand van de verdronkenen' van de Spaanse auteur Domingo Villar.

Op een mistige herfstochtend spoelt in de haven van een klein vissersdorpje in het noordwesten van Spanje het lijk van een visser aan. Inspecteur Leo Caldas van het hoofdkwartier in het nabijgelegen Vigo wordt gevraagd om wat een duidelijk geval van zelfmoord lijkt te onderzoeken. Al gauw komen er echter details aan het licht die van de routineklus een complex moordonderzoek maken.

Zonder getuigen en zonder dat er maar een spoor is van de roeiboot van het slachtoffer, probeert Caldas de waarheid boven water te halen. Dat blijkt geen gemakkelijke opgave aangezien de dorpsbewoners zeer wantrouwend tegenover buitenstaanders staan en er al helemaal niet happig op zijn om hun verdenkingen uit te spreken.

Als Caldas door die weerbarstige houding heen weet te breken en hij zich in het maritieme leven van het dorp begeeft, ontdekt hij een verontrustende, decennia oude zaak van een schipbreuk en twee mysterieuze verdwijningen.

Domingo Villar (1971) is geboren in Galiciƫ, woont in Madrid en is scenarioschrijver voor film en televisie. Daarnaast is hij culinair recensent voor de Spaanse radiozender Cadena Ser en schrijft hij voor verschillende Spaanse media.

Domingo Villar - Het strand van de verdronkenen. Vertaling: Johan Rijskamp. Uitgeverij Karakter, 376 pag. Prijs: € 19,95. ISBN: 978 90 6112 586 0

Geen opmerkingen: