09 augustus 2011

Gesignaleerd 55 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

LEIGHTON GAGE - ZWIJGEND GRAF

Bij uitgeverij Karakter is deze week verschenen de thriller 'Zwijgend graf' van Leighton Gage. Het is het tweede deel van de serie rond Mario Silva, hoofdinspecteur bij de federale politie van Brazilië.

In de bossen aan de rand van São Paulo wordt een massagraf gevonden met daarin dertig lijken, waaronder vierentwintig kinderen. Als een forensisch onderzoeksteam ontdekt dat ze allemaal een orgaan missen, vreest het hoofd van de federale politie dat geruchten dat een satanische cultus erachter zou zitten, invloed zullen hebben op de toeristische industrie van het land. Daarom stuurt hij Mario Silva om de zaak tot op de bodem uit te zoeken.

Wat volgt is een bizar en angstaanjagend onderzoek - de mensen die bij elkaar begraven liggen, blijken tot dezelfde familie te behoren - getekend door corruptie, illegale handel in organen en mensensmokkel. Silva en zijn team moeten zich tot het uiterste inspannen om te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen.

Leighton Gage is een globetrotter. Hij bezocht Spanje tijdens de dictatuur van Franco, Zuid-Afrika tijdens de apartheid, Chili tijdens de dictatuur van Pinochet, Argentinië in het tijdperk van de junta en woonde van 1968 tot 1973 in Nederland. Nu woont hij samen met zijn Braziliaanse vrouw een deel van het jaar in Santana de Parnaíba; de rest van het jaar brengt hij door in Florida en Nederland, waar een van zijn vier dochters woont. In november 2011 verschijnt zijn derde thriller, 'Stervende adem', dat begint met een bomaanslag in een Amsterdamse tram.

Leighton Gage - Zwijgend graf. Vertaling: Peter de Rijk. Uitgeverij Karakter, 287 pag., € 15,00. ISBN: 978 90 6112 646 1

Geen opmerkingen: