09 augustus 2011

Achter het net (nieuws, 2011)

BIEB HELPT THRILLERDUO VAN EERSTE DRUK AF

Wie dezer dagen naarstig op zoek is naar 'Ondergronds kwaad', de derde thriller van het duo Marc Jacobs en Marike Vreeker, kan wel eens achter het net vissen. De Nederlandse Bibliotheekdienst heeft namelijk met een forse bestelling van 265 exemplaren ervoor gezorgd dat de eerste druk is uitverkocht. In minder dan een maand tijd. Maar geen nood, een tweede druk is in de maak, meldt het duo deze week opgewekt in een persbericht.

'Ondergronds kwaad' heet een op ware feiten gestoelde politiethriller over de mensenhandel in Europa te zijn. Er wordt een misbruikt, mishandeld en verminkt lijk van een Afrikaans meisje gevonden in een afbraakpand in Leeuwarden. De politie gaat op onderzoek uit en ontdekt dat ze iets te maken moet hebben met een geheim bordeel in de stad. De rechercheurs Erik van Houten en Sigrid de Wilde krijgen de zaak niet goed in de vingers.

Schrijver Marc Jacobs was onder andere politiecommissaris in Leeuwarden. Hij is criminoloog en adviseur bij Endemol. Co-auteur Marike Vreeker is communicatieadviseur bij Yacht. Hun boeken verschijnen bij De Friese Pers Boekerij. De twee hebben zojuist het manuscript van 'Het Rembrandt Enigma' naar hun uitgever gestuurd en werken verder aan hun nieuwe thriller 'De Pretendent'.

Geen opmerkingen: