16 augustus 2011

Een zwakke plek (nieuws, 2011)

FILMOPNAMEN 'COP VS KILLER' OP STAPEL

In september starten de opnames van 'Cop vs Killer'. Jeroen Willems en Marcel Hensema spelen de hoofdrollen in de Telefilm, gebaseerd op de gelijknamige thriller van Simon de Waal, die ook het scenario schreef. Hans Pos is de regisseur, Shooting Star Filmcompany de producent en de AVRO de coproducerende omroep.

Rechercheur Frank Spinola probeert al tijdenlang samen met zijn speciale team de meedogenloze topcrimineel Mirko Narain te pakken te krijgen. Maar wat hij ook probeert, Mirko is hem telkens een stapje voor. Het lijkt wel alsof hij een informant heeft.

Frank houdt zich strikt aan de regels. Totdat hij door Mirko op een onheilspellende manier wordt geprovoceerd en de veiligheid van zijn eigen gezin in het geding komt. De strijd escaleert wanneer Frank ontdekt dat ook Mirko een zwakke plek heeft, een dochter.

Hensema en Willems spelen respectievelijk cop Frank Spinola en killer Mirko Narain. Belangrijke bijrollen zijn voor Manoushka Zeegelaar Breeveld, Ariane Schluter, Liza Sips, Mimoun Oaissa, Kees Boot, Sytske van der Ster, Valerie Pos, Bart Klever, Carly Wijs, Ruben Brinkman en Dennis Rudge. Een speciale gastrol wordt gespeeld door de Italiaan Vince Riotta ('Under the Tuscan Sun').

Met zijn debuutthriller 'Cop vs Killer' werd De Waal genomineerd voor zowel de Gouden Strop als de Diamanten Kogel. De opnames vinden plaats tot medio oktober in Amsterdam en omstreken. De AVRO, de coproducerende omroep, zendt de thriller in het voorjaar van 2012 uit op televisie.

Geen opmerkingen: