10 augustus 2011

Wordt verwacht 254 (nieuws, 2011)

INVESTEERDER MET EEN LUCHTJE

Robert Harris is een schrijver met een scherp oog voor de actualiteit. De financiële crisis grijpt momenteel wereldwijd om zich heen en de Britse schrijver speelt daar op in met zijn in november 2011 bij uitgeverij Cargo te verschijnen thriller 'De angst-index'.

De hoofdrol in 'De angst-index' is weggelegd voor dr. Max Hoffman. Hij is een legende. Als wetenschapper werkte hij ooit aan de deeltjesversneller van CERN, maar tegenwoordig gebruikt hij zijn kennis voor een systeem waarmee computeralgoritmes de financiële markten kunnen voorspellen. Niemand weet hoe hij het doet, maar Hoffmans hedgefonds behaalt enorme winsten voor zijn investeerders.

Op de avond voor een belangrijke bijeenkomst met zijn cliënten wordt Hoffman in zijn zwaar beveiligde huis aangevallen door een insluiper. In de daaropvolgende 48 uur, waarin de financiële markten lijken af te stevenen op een volgende crisis, valt Hoffmans imperium langzaam uiteen. Wie is uit op zijn ondergang?

Harris schreef eerder de bestsellers Vaderland, Enigma, Archangel, Pompeii, Imperium, Lustrum en het door Roman Polanski verfilmde Geest. zijn werk verschijnt in 37 talen. Harris werkte bij de BBC voor hij politiek verslaggever werd bij The Observer en vervolgens werd hij columnist bij The Sunday Times en The Daily Telegraph. Harris woont met zijn vrouw en vier kinderen in de buurt van het Britse Hungerford.

Andere nieuwe titels:

Lars Kepler - 'Getuige' (januari 2012). Derde thriller van het schrijversechtpaar Ahndoril. Wanneer er een moord plaatsvindt in een meisjesinstituut, besluit een spiritueel medium haar diensten aan te bieden aan de politie. Maar die zit niet op haar te wachten. Inspecteur Joona Linna heeft een lastige klus aan deze zaak.
James Patterson - 'Kill Alex Cross' (november 2011). Waarom titel niet is vertaald, is een raadsel. Hoe dan ook, Pattersons held Alex Cross wordt als een van de eerste experts opgeroepen als de zoon en dochter van de Amerikaanse president worden ontvoerd. Hij probeert het onderzoek op te zetten, maar wordt van verschillende kanten tegengewerkt.
Milou van der Will - 'Breekijzer' (januari 2012). Tweede thriller van Metro-journaliste. Broertjes Sam en Lucas zijn getuige van een familiedrama: vader schiet zijn vrouw en zichzelf dood. Sam slaagt er uiteindelijk in een toekomst op te bouwen met zijn grote liefde Sophie. Maar als hij uit geldnood een klus voor een vriend aanneemt, keert het lot zich wederom tegen hem en raakt hij in de greep van een internationale bende.
Leif G.W. Persson - 'De man die de draak doodde' (8 september 2011). Thriller met een cover waarbij overduidelijk leentjebuur is gespeeld bij de Larsson-bestseller 'The Girl With The Dragon Tattoo'. Inspecteur Evert Bäckström moet van zijn dokter gezonder leven, maar zijn humeur wordt er niet beter op. Met een slecht gemoed begint hij aan een schijnbaar eenvoudige moordzaak die zich echter snel ontwikkelt tot een gecompliceerde zaak, die te maken lijkt te hebben met een overval op een beveiligingsbedrijf.
Martin Walker - 'De zwarte diamant' (oktober 2011). De Franse Périgord is de bakermat van de zwarte truffel en voor vijfduizend euro per kilo is de volmaakte 'zwarte diamant' een kostbare schat. Wanneer blijkt dat de markt wordt vervuild door de import van een goedkopere Chinese truffel, gaat agent Bruno Courrèges op onderzoek uit. Dan wordt er een vriend op brute wijze vermoord.
Elizabeth Haynes - 'Waarheen je ook vlucht' (november 2011). Getipt door Karin Slaughter en derhalve via imprint Slaughterhouse verkrijgbaar. Niemand gelooft Catherine als ze wordt bedreigd door haar aantrekkelijke en charmante vriend Lee. Hij probeert absolute controle over haar leven te krijgen en manipuleert haar vrienden. Ze bedenkt een plan om te ontsnappen aan haar dubieuze geliefde - een plan dat ze ternauwernood overleeft. In dit debuut verwerkte Haynes, werkzaam als informatieanalist voor de Amerikaanse politie, haar persoonlijke ervaringen.
Jo Nesbø - 'De schim' (november 2011). Harry Hole keert terug na drie jaar Hong Kong. In Oslo raakt hij geïntrigeerd door de dood van drugsverslaafde Gusto die door een vriend zou zijn vermoord. Hole zoekt de veroordeelde op in de gevangenis en is verrast dat de jongen zijn eigen, jeugdige evenbeeld blijkt te zijn.

Geen opmerkingen: