07 augustus 2011

Gesignaleerd 53 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

VIVECA STEN - STILLE WATEREN

Bij uitgeverij Q verschijnt maandag 15 augustus de thriller 'Stille wateren' van Viveca Sten. Het boek is in Stens geboorteland Zweden een groot succes en als serie inmiddels verfilmd.

'Stille wateren' speelt zich af op Sandhamm, een idyllisch vakantie-eilandje vlak voor de kust van Stockholm waar het buiten het seizoen rustig is. Eigenlijk wonen er maar zo'n 120 mensen, maar als de midzomernacht dichterbij komt, loopt het vol met duizenden vakantiegangers en zeilers, die maar één ding willen: genieten van de zon, de zee, de rust.

Maar op een hete ochtend in juli spoelt het lijk van een man aan, verwikkeld in een vissersnet. Een week later wordt er op het eiland een vermoorde vrouw gevonden. Aanwijzingen zijn er bijna niet. De spanning bij de bevolking wordt opgevoerd. Is er een verband tussen de twee slachtoffers? Zal er nog een moord gepleegd worden? Welke geheimen liggen er verborgen op dit kleine eiland?

Viveca Sten (1959) is juriste en woont met haar man en drie kinderen in Stockholm. Haar familie brengt al sinds 1917 de zomers door op Sandhamm.

Viveca Sten - Stille wateren. Vertaling: Tineke Jorissen-Wedzinga. Uitgeverij Q, 398 pag., € 15,00. ISBN 978 90 214 4034 7

Geen opmerkingen: