08 augustus 2011

Gesignaleerd 54 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

ANN CLEEVES - BLAUW LICHT

Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt vandaag de thriller 'Blauw licht' van Ann Cleeves. En net als bij 'Stille wateren' van Viveca Sten (zie het voorgaande bericht) zijn ook hier een lijk en een eiland de ingredi├źnten van het verhaal.

Inspecteur Jimmy Perez weet dat het lastig wordt als hij zijn verloofde aan zijn ouders op Fair Isle wil voorstellen, omdat in de hechte gemeenschap nieuwkomers argwanend in de gaten worden gehouden.

Door de herfststorm die over de Shetlandeilanden raast, is het bijna onmogelijk om het eiland te betreden of te verlaten. Iedereen zit vast en de spanning tussen de bewoners en bezoekers loopt op. Als de mooie Angela, televisiepresentatrice en eigenaresse van de Fair Isle vogelobservatiepost, wordt vermoord reageren de eilandbewoners met angst en woede. Jimmy moet zonder hulp van het vasteland de zaak zo snel mogelijk proberen op te lossen. Dan gebeurt waar iedereen bang voor is: er wordt nog een moord gepleegd, waardoor de druk voor Jimmy groter wordt. In het blauwe licht van de storm en het onweer volgt een volgens de uitgever onthutsende ontknoping.

Ann Cleeves heeft aan de universiteit van Sussex gestudeerd en is daarna onder andere reclasseringsambtenaar, kok bij een vogelobservatiepost en reservekustwachter geweest voordat ze begon met het schrijven van thrillers en detectives. Inmiddels heeft ze twee├źntwintig boeken op haar naam staan. Met 'Ravenzwart' won ze de Gold Dagger Award.

Ann - Cleeves - Blauw licht. Uitgeverij A.W. Bruna, 256 pag., € 17,95. ISBN 978 90 229 9873 1

Geen opmerkingen: